logo
FOTO ARHIV

PROJEKT

Projekt očuvanja fotografske baštine nastao je slučajno – sa svega nekoliko starih fotografija u ladici. Zašto uopće čuvati fotografije i kako? Odgovor je jednostavan – za buduće generacije. Odlična su baza za razna istraživanja, izložbe, publikacije ili za jednostavno uživanje u pogledu na povijest. O povijesti Trogira ne treba trošiti riječi – sve se zna. Posljednjih godina vizura grada nestaje – dalmatinsko misto ribara i težaka pojela je moderna arhitektura i apartmanizacija, a indentitet i prepoznatljivost se gubi bespovratno.

Fotografija jedina ostaje kao dokument vremena i podsjetnik. Sačuvati fotografije od propadanja znači sačuvati indentitet i povijest. Osobni cilj je fotografije prikupiti, digitalizirati i na taj način sačuvati, što nije nimalo lak zadatak.

Fotografije će i dalje svima biti javno dostupne za pregledavanje i dijeljenje na drušvenim mrežama.

Vršimo i otkup fotografija. Fotografije možete i ponuditi na digitalizaciju (skeniranje – Vama ostaju originali) ili u potpunosti donirati. Javite nam se putem kontakt forme za više informacija.


Projekt se financira osobno ili kroz donacije koje nisu obavezne. Svi zainteresirani mogu napraviti donaciju putem navedenog linka. Hvala Vam !

A people without the knowledge of their past history, origin and culture is like a tree without roots.

Marcus Garvey

SURADNICI

TRAGURIUM BLOGSPOT

GAT – Trogir

Muzej Grada Trogira